Температурите в Австралия се повишават по-бързо, отколкото в останалата част от света

54226
Температурите в Австралия се повишават по-бързо, отколкото в останалата част от света
Снимка: Gettyimages

Австралия е изправена пред заплахата от повишаване на температурите с над 5 градуса по Целзий до края на века - увеличение, с което ще изпревари глобалното затопляне в останалата част от света, предаде Ройтерс, позовавайки на доклад на Австралийската организация за научни и промишлени изследвания (CSIRO).

В най-изчерпателния си досега анализ за ефекта от климатичните промени, държавната агенция очертава най-лошия възможен сценарий - повишаване на температурите с 5,1 градуса по Целзий до 2090 г., ако не бъдат взети мерки за ограничаване на емисиите на парникови газове. "С висока степен на увереност можем да твърдим, че горещите дни ще зачестят и горещините ще се увеличат", казва Кевин Хенеси от Австралийската организация за научни и промишлени изследвания.

2014 - най-горещата за последните 130 години

2014 е най-горещата година за последните 130 години, откакто се правят наблюдения на климата. Това съобщиха НАСА и Националното управле...

Новото проучване на агенцията, направено съвместно с Метеорологичната служба, за целите на което са използвани около 40 глобални климатични модела, показва, че Австралия се затопля с по-бързи темпове от останалата част от света.

Прогнозата за повишаване на температурите с 5,1 градуса по Целзий до 2090 г. е най-лошият възможен сценарий от порядък, стартиращ от 2,8 градуса по Целзий и зависещ от мерките за ограничаване на емисиите на парникови газове. В глобален аспект прогнозното повишаване на температурите е с между 2,6 и 4,6 градуса по Целзий.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com